صفحهٔ اصلی



حقالناس در محیط کار و زندگی« از دیدگاه قرآن و روایات»
مقدمه
بسم اللَّه الرحمن الرحیم رسول گرامی اسلام حضرت محّمد صلی اللَّه علیه و آله فرمودند: اَلْعِلْمُ رَأسُ الْخَیْرِ کُلِّهِ وَ الْجَهْلُ رَأسُ الْشَّرِّ کُلِّهِ.
ترجمه حدیث علم و دانش و آگاهی ریشه تمام خوبیهاست و جهل و نادانی ریشه همه بدیهاست.
در هر کاری علم بهترین راهنمای عقل است در زندگی روزمرّه پیوسته ما محتاج علم و دانش هستیم تا راه بهتر زیستن، سالم زیستن، و سعادتمند شدن را بیابیم و در کارها دچار اشتباهات و خطاهای خطرناک و خانمان سوز نشویم. بهترین علم و آگاهی آن است که از قرآن و روایات اهل بیت علیهم السلام به دست میآید، چرا که خدا و اهل بیت علیهم السلام هم خوب انسان را میشناسند و هم جهان را. خیر و مصلحت انسان و جهان را آنان بهتر میدانند. نقشه و پیشنهاد دیگران بر اساس حکمت و علم نیست بلکه دیگران بیشتر منافع شخصی و یا رفاه موقت دنیوی را فقط ملاک قرار میدهند.
مشاهده کتاب

اشتغال و کسب درآمد از کار حرام
مقدمه
اسلام انسان را در کسب روزی و به دست آوردن متاع زندگی آزاد گذارده، امّا هرگز اجازه نمیدهد که درآمد از مسیرهای غیر شرعی و حرام وارد زندگی انسان شود. راههای کسب درآمد حرام در جامعه بسیار است از جمله کسب به وسیله زنا، فحشا، معاملات نامشروع مانند: رشوه خواری، دزدی، کم فروشی، قمار، ربا، رانت خواری، غشَ در معامله، احتکار نیازمندیهای مردم و فروش سگ و خوک و شراب... که این کارها اگر چه موجب سود شخصی میشود ولی ضرر و بدبختی آن برای اشخاص دیگر یا افراد جامعه میباشد کسب درآمد از این طرق جرم و گناه است و کیفر و عذاب سختی در دنیا و آخرت برای آنها وعده داده شده است.

آنجایى که امر به معروف و نهى از منکر اثر نمى کند، وظیفه چیست؟
پاسخ:
اولاً اگر شخص دیگرى با بیان بهترى می گوید و اثر مى کند، از او بخواهید که این کار را انجام دهد.
ثانیاً گاهى با یکبار اثر نمى کند، امّا با تکرار اثر مى کند، آن هم با بیانهاى گوناگون. قرآن مىفرماید: ما مطالب خود را در قالبهاى گوناگون بیان کردیم تا شاید اثر کند. «لقد صَرّفنا فى هذا القرآن»( سوره اسراء، آیه ۴۱)
ثالثاً ممکن است شیوه ما صحیح نبوده که اثر نکرده است. چون امر به معروف و نهى از منکر شرایط و اصولى دارد و با هر منکر باید به گونهاى متناسب برخورد کرد؛
رابعاً براى بازداشتن مردم از فساد باید راههاى حلال را به روى آنان باز کرد. حضرت لوط علیه السلام هنگامى که دید مردم به مهمانانش، سوء قصد دارند فرمود: من حاضرم دخترانم را به ازدواج شما در آوردم تا شما دست از مهمانان من بردارید. من راه حلال را براى شما باز مى کنم تا شما به گناه گرفتار نشوید. (سوره هود، آیه ۷۸)
ادامه مطلب

